om-oss

Enkelt och tryggt

Vi ska vara Nordens ledande grossist av trycksaker och grafiskt material

Om oss

För att nå vårt mål arbetar vi kontinuerligt med att bredda vårt sortiment så att vi ska kunna serva våra partners med fler och fler produkter. Genom att lyssna på våra återförsäljare, samtidigt som vi hela tiden scannar av marknaden efter passande produkter, ser vi till att ha en ständigt växande produktportfölj.

Addbrand finns i Bankeryd (SE), Stockholm (SE), Göteborg (SE), Svedala (SE), Drammen (NO) och Vejle (DK). Detta är perfekta geografiska utgångslägen för att nå hela Norden så snabbt som möjligt.

Karta

Vår affärsidé

Att med enkelhet förse det grafiska mellanledet i Norden med grafiska produkter och tjänster till rätt pris och rätt kvalité.

Alltid ett grafiskt mellanled

En mycket viktig del av vår affärsidé är att vi aldrig säljer direkt till slutkund utan alltid genom en återförsäljare. Vår kund är alltid tryckeriet, profilföretaget, kontorsvaruhandeln. Oavsett storlek på konto, tryckta eller otryckta produkter.

om-oss-2

Enkelt och roligt

Vi ska på alla sätt göra det lätt för våra partners att sälja våra produkter. Genom enkla kontaktvägar, tydliga prisangivelser och marknadens bästa websystem ska det vara kul och givande att arbeta med oss.

om-oss-3

Kunden bestämmer hur

Våra återförsäljare bestämmer själva hur de vill beställa hos oss. Det viktiga är att det känns enkelt och smidigt. Telefon, mail, SMS, A-store, Web2print, personliga besök – alla sätt är bra och vi anpassar oss efter våra kunder!

om-oss-4

Vi ska vara hos kunden

För oss betyder det att vi ska besöka våra partners så ofta de önskar eller följa med ut på sambesök hos slutkund. Men det betyder också att våra partners alltid är välkomna till oss – gärna tillsammans med sin kund.

om-oss-5

Vår historia

Bolaget startade 1991 och har på de dryga 25 åren gått från 3 miljoner till 250 miljoner i omsättning. Vi jobbar för en ständig tillväxt vilket vi tror är viktigt för vår egen utveckling och för våra kunder. Det är dock väldigt viktigt för oss att behålla känslan av ett ”litet” företag som är lättillgängligt och som alltid kommer tillbaka med snabba svar och kreativa lösningar. Från att vara nästan 100 % av vår verksamhet står idag kuvert och kuvert med tryck för drygt hälften av det vi håller på med. Då kuvertanvändandet i Sverige tyvärr minskar med 5-6 % varje år har vi valt att bredda oss inom kontorstryck, emballage och exponering och den breddningen kommer att fortsätta. Här kommer några viktiga milstolpar i vår utveckling hittills.

1991

Säljteamet AB i Bankeryd och Kuvert & Reklam AB i Uppsala grundas. Vi är totalt 4 medarbetare och omsätter 3 miljoner SEK.

1999

Vår web2print lanseras. Detta är vår webtjänst för beställning av redigerbara kontorstrycksaker. Vi är nu 11 medarbetare och omsätter 44 miljoner SEK.

2000

De båda bolagen ovan fusioneras och bildar Kuvertteamet i Sverige AB. Vi är 13 medarbetare och omsätter 64 miljoner SEK.

2001

Kuvertteamet förvärvar Hytting Tryckeri AB och stärker sitt utbud med kontorstryck. Vi är 24 medarbetare och omsätter 75 miljoner SEK.

2005

Kuvertteamet förvärvar Mayer Kuvert Svenska AB och Mayer Kuvert blir delägare i Kuvertteamet. Vi är 57 medarbetare och omsätter 103 miljoner SEK.

2009

Kuvertteamet förvärvar Ord&Råd AB och stärker sitt erbjudande med storbildsprint. Vi är 70 medarbetare och omsätter 147 miljoner SEK.

2012

Kuvertteamet investerar i maskin för penntryckning och stärker sitt erbjudande med pennor med tryck. Vi är 80 medarbetare och omsätter 159 miljoner SEK.

2013

Kuvertteamet och Ord&Råd fusioneras och arbetar under namnet Kuvertteamet i Sverige AB.

2015

Kuvertteamet införlivar det norska kuvertföretaget Lyche AS i verksamheten och bildar en skandinavisk koncern. Vi är totalt 105 medarbetare och omsätter ca 200 miljoner kronor.

2017

Kuvertteamet köper pappersgrossisten Turnex AB med lager och kontor i Göteborg. Koncernen är nu totalt 115 medarbetare och räknar med att omsätta 250 miljoner kronor.

2018

Kuvertteamet fusioneras med Turnex och bildar Addbrand Sweden AB. Addbrand Sweden AB köper den danska kuvertgrossisten A-Mail.

2020

Addbrand köper det danska kuverttryckeriet JT Gruppen/Postline AS.

2021

Lyche Konvolutt AS byter namn till Addbrand Norway AS.

2023

Addbrand köper Svedala Block & Pennor som är 7 medarbetare och omsätter ca SEK 15 miljoner.

Kontakta oss

Klicka på länken till höger för att se all vår kontaktinformation.